Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Morotskaka är en smarrig och saftig kaka som de flesta älskar. Här bjuder vi på denna favorit i pannkaksform. Vi tillsätter morot i pannkakssmeten och toppar dem med rostade valnötter och en glasyr på florsocker, färskost och lime.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
150 g
Färskost
(Innehåller Mjölk)
50 g
Florsocker
(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)
1 st
Morot
½ st
Lime
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
5 efter behov
Vatten (steg 1)
2 msk
Smör (steg 2)
Riv morot (oskalad) grovt, lägg hälften i en stor skål och ställ åt sidan.
Vispa vatten, pannkaksmix och resterande morot i en stor skål tills slätt.
Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.
Portionera ut smet till 5 cm stora pannkakor i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Upprepa med resterande smet.
TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid
100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.
Hetta upp en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta valnötter i 3–4 minuter, tills gyllene. Grovhacka.
Halvera lime.
Blanda färskost, en generös skvätt limesaft och florsocker i en medelstor skål.
Lägg upp pannkakor på tallrikar.
Toppa med glasyr och riven morot.
Strö över valnötter.