Ostrostad brysselkål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ostrostad brysselkål

Ostrostad brysselkål

Sharingrätt | med bearnaisemajonnäs

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Rätter som är perfekta att dela och receptkort med 4 steg. Brysselkål passar perfekt att ugsnrosta, och när den dessutom får sällskap av riven ost smakar den ännu bättre! Vi serverar detta goda tillbehör med en krämig dippsås på majonnäs med bearnaisekryddor.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Brysselkål

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 portionspåse

Dragon

1 st

Citron

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ msk

Olja till grönsaker

¼ tsk

Socker till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1547 kJ
Energi (kcal)370 kcal
Fett27.6 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater11.6 g
varav socker8.3 g
Protein13.9 g
Salt1.8 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Förbered brysselkål
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta bort de yttersta bladen från brysselkålen och dela dem på hälften.

Blanda brysselkål med olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Rosta brysselkål
2

Fördela riven ost på en plåt med bakplåtspapper.

Placera brysselkål med skärsidan ner på plåten.

Rosta i ugnen 10–15 min, eller tills gyllene.

Blanda dressing
3

Under tiden, finhacka dragon.

Blanda majonnäs, dragon, socker, en skvätt citronsaft, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
4

Servera brysselkål med bearnaisemajonnäs som dipp.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image