Osttoppade nachos med guacamole
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Osttoppade nachos med guacamole

Osttoppade nachos med guacamole

4 portioner | och het jalapeno

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Nachos passar lika bra till filmkvällen som till fördrinken. Vi toppar våra med riven gouda och jalapeno och serverar dem med en guacamole med tomat och schalottenlök.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Tortillachips

200 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

1 st

Jalapeno

2 st

Avokado

1 st

Tomat

1 st

Lime

½ st

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4101 kJ
Energi (kcal)980 kcal
Fett64.9 g
varav mättat25.8 g
Kolhydrater59.4 g
varav socker9 g
Protein29.7 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Grädda nachos
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Halvera, kärna ur och skär jalapeno i tunna skivor.

Fördela tortillachips på en plåt med bakplåtspapper, toppa med jalapeno och strö över ost.

Grädda i ugnen i 4–5 min, eller tills osten har smält.

TIPS: Skippa jalapeno, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 

Förbered grönsaker
2

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 0,5 cm stora bitar.

Finhacka tomat och schalottenlök.

Halvera lime. 

Gör guacamole
3

Blanda avokado, tomat, schalottenlök, en generös skvätt limesaft och salt i en stor skål.

Servera
4

Servera nachos direkt från plåten med guacomole vid sidan av.