Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Pannkakor blir en underbar helgfrukost – speciellt denna goda variant med en virvel av hallonsylt. Vi serverar våra gyllene pannkakor med krämig ricotta blandat med hallonsylt och färska granatäpplekärnor med citronsaft.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
100 g
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
1 st
Granatäpple
200 g
Hallonsylt
1 st
Citron
5 dl
Vatten (steg 1)
2 msk
Smör (steg 1)
Vispa ihop vatten [5 dl] och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.
Smält smör [2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Portionera ut smet till pannkakor på 8–10 cm i pannan.
Häll hälften av hallonsylten i en plastpåse och skär ett litet hål i ett hörn. Gör en hallonvirvel på varje pannkaka.
Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resten av smeten i omgångar.
TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid
100 °C/80 °C (varmluft) tills de ska serveras.
Under tiden, rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
Halvera citron och blanda granatäpplekärnor med citronsaft [1 msk].
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa.
Blanda ricotta och resterande hallonsylt i en liten skål.
Lägg upp pannkakor på tallrikar, toppa med ricotta och strö över granatäpplekärnor.