Pannkakor med hallonvirvel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannkakor med hallonvirvel

Pannkakor med hallonvirvel

4 portioner | med granatäpple och ricotta

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Pannkakor blir en underbar helgfrukost – speciellt denna goda variant med en virvel av hallonsylt. Vi serverar våra gyllene pannkakor med krämig ricotta blandat med hallonsylt och färska granatäpplekärnor med citronsaft.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

100 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

1 st

Granatäpple

200 g

Hallonsylt

1 st

Citron

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten (steg 1)

2 msk

Smör (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5478 kJ
Energi (kcal)1309 kcal
Fett36.1 g
varav mättat19.3 g
Kolhydrater203 g
varav socker101.7 g
Protein30.2 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Large Frying Pan

Instruktioner

Stek pannkakor
1

Vispa ihop vatten [5 dl] och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.

Smält smör [2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Portionera ut smet till pannkakor på 8–10 cm i pannan.

Häll hälften av hallonsylten i en plastpåse och skär ett litet hål i ett hörn. Gör en hallonvirvel på varje pannkaka.

Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resten av smeten i omgångar.

TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 
100 °C/80 °C (varmluft) tills de ska serveras.  

Förbered granatäpple
2

Under tiden, rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita hinnorna från ytan och häll av vattnet. 

Halvera citron och blanda granatäpplekärnor med citronsaft [1 msk].

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa.

Förbered ricotta
3

Blanda ricotta och resterande hallonsylt i en liten skål.

Servera
4

Lägg upp pannkakor på tallrikar, toppa med ricotta och strö över granatäpplekärnor.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image