Superenkla, läckra recept för varje ögonblick på dagen, inklusive receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer. Pannkaksmjölsblandningen kommer att göra dessa amerikanska pannkakor extra luftiga!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 st
Äpple
40 g
Hasselnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
100 g
Honung
150 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
5 dl
Vatten (steg 1)
2 msk
Smör (steg 1)
4 msk
Smör (steg 3)
Blanda vatten [5 dl] och pannkaksmix i en stor skål, vispa till en jämn smet.
Smält smör [2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Häll i smet för att göra ca 8-10 cm stora pannkakor i stekpannan, använd en slev för att portionera.
Stek i 1-2 min per sida eller tills lätt brynta och genomstekta. Fortsätt med resten av smeten i omgångar. Tillsätt extra smör vid behov.
TIPS: Håll pannkakorna varma genom att placera dom i ugnen på 100°C/ 80°C (varmluft) tills servering.
Under tiden, halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Grovhacka hasselnötter.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Rosta hasselnötter i 2-3 min, tills lätt brynta och väldoftande. Lägg över i en liten skål.
Värm upp stekpannan igen på medelvärme och tillsätt smör [4 msk]. Låt smöret smälta, och tillsätt äpple och honung. Stek i 3-4 min eller tills äppelbitarna har mjuknat något.
Sänk till låg värme, och låt stå och hålla på värmen tills servering.
Lägg upp pannkakor på tallrikar.
Toppa med yoghurt, äpple- och smörsås.
Strö över hasselnötter.