Superenkla, läckra recept för varje ögonblick på dagen, inklusive receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer. Pannkaksmjölsblandningen kommer att göra dessa amerikanska pannkakor extra luftiga!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 st
Äpple
40 g
Hasselnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
100 g
Honung
150 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
5 dl
Vatten (steg 1)
2 msk
Smör (steg 1)
4 msk
Smör (steg 3)
Vispa vatten [5 dl] och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.
Smält smör [2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.
Portionera smet till pannkakor på 8–10 cm i pannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resten av smeten i omgångar. Tillsätt extra smör vid behov.
TIPS: Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/ 80 °C (varmluft) tills servering.
Under tiden, halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Grovhacka hasselnötter.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Rosta hasselnötter i 2–3 min, tills lätt brynta och väldoftande. Lägg över i en liten skål.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme och tillsätt smör [4 msk].
Låt smöret smälta och tillsätt äpple och honung. Stek i 3–4 min, eller tills äppelbitarna har mjuknat något.
Sänk till låg värme och håll varmt tills servering.
Lägg upp pannkakor på tallrikar.
Toppa med yoghurt, äpple- och smörsås.
Strö över hasselnötter.