Ugnsstekt kolja och medelhavsgrönsaker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsstekt kolja och medelhavsgrönsaker

Ugnsstekt kolja och medelhavsgrönsaker

med kryddig bulgur och yoghurt

I kväll har vi hämtat inspiration från medelhavskökets härliga smaker och lagar en smarrig fiskrätt med kolja i huvudrollen. Vi tillagar den i ugnen och serverar den med rostad zucchini, rödlök och oliver och bulgur som vi kokar med soltorkade tomater och örtkryddor. Färsk persilja och solroskärnor blir perfekt som topping och en klick svalkande yoghurt en god och enkel sås.

Taggar:
Lågkalori
Allergener:
Ägg
Mjölk
Vete
Gluten
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

50 g

Soltorkade tomater

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

70 g

Kalamataoliver

1 st

Rödlök

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till fisk

½ msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till bulgur

1 msk

Smör till bulgur

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2597 kJ
Energi (kcal)621 kcal
Fett29.9 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater39.6 g
varav socker9.7 g
Protein41 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Tärna zucchini i 1 cm stora bitar.

Skär lök i tunna skivor.

Grovhacka soltorkade tomater.

Koka upp en kastrull med vatten.

Rosta grönsaker
2

Placera zucchini, rödlök och oliver på en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över olivolja och krydda med salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 12–15 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Ugnsstek fisk
3

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.

Placera den i en ugnsform, ringla över olivolja och tillaga i ugnen i 11–13 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Koka bulgur
4

Under tiden, rör i bulgur, soltorkade tomater, Mamas Favorit och salt i kastrullen och sänk till medellåg värme.

Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Rör ner smör och fluffa upp bulgur med en gaffel. Ställ åt sidan under lock tills servering.

Hacka persilja
5

Grovhacka persilja.

Servera
6

Lägg upp bulgur, fisk och grönsaker på tallrikar.

Servera med en klick yoghurt och toppa med persilja och solroskärnor.