Thailändsk vegetarisk gryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailändsk vegetarisk gryta

Thailändsk vegetarisk gryta

med vegostrimlor och chili- och jordnötsolja

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll går den kulinariska resan till Thailand och vi frestar med en härlig vegetarisk gryta med massor av underbara ingredienser. Vi steker vegostrimlor med kryddblandningen Ginger Ninja, morot, pak choi och lök och tillsätter dem till en sås med soja och sweet chilisås. Vi serverar grytan med kokt ris och toppar med jordnöts- och chiliolja.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Senap
Ägg
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 st

Morot

1 st

Pak choi

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

80 g

Sweet chilisås

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

200 g

Veganska strimlor

(Innehåller Soja)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

½ g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

2 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3378 kJ
Energi (kcal)807 kcal
Fett31.4 g
varav mättat4.4 g
Kolhydrater97.7 g
varav socker29.9 g
Protein26.8 g
Salt7.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock till servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär morot (oskalad) i 1 cm tjocka stavar.

Grovhacka pak choi.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegostrimlor, lök, morot, pak choi och Ginger Ninja med en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynt.

 

Laga sås
4

Tillsätt sojasås, sweet chilisås, vitlök, vatten [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar till stekpannan.

Sjud i 1–2 min, tills tjocknat.

Blanda jordnötsolja
5

Under tiden, blanda chiliflakes [1/2 påse, 2P], jordnötter och olivolja [2 msk | 4 msk] i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Fyll en liten skål med ris och pressa så att den blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.

Lägg upp vegostrimlor, grönsaker och sås på tallrikar.

Toppa med chili- och jordnötsolja.