*På en global nivå. Nationella nivåer varierar.
*På en global nivå. Nationella nivåer varierar.
Ingredienserna i våra matkassar är den överlägset största bidragande faktorn till koldioxidutsläpp i vår leveranskedja idag. Till skillnad från mataffärer och leveranstjänster från restauranger har HelloFresh en väldigt kort leveranskedja. Vi eliminerar onödiga stopp längs vägen hem till dig och väljer lokala varor när det är möjligt.Det betyder bland annat att ingredienserna transporteras mycket kortare för att nå din dörr och att vi undviker matsvinn då mindre mat riskerar att förstöras under transporten.
Baserat på en livscykelanalys (ISO 14040 LCA), genomförd på uppdrag av HelloFresh, som färdigställdes i april 2022 av hållbarhetskonsulten Quantis, ser vi att måltider från HelloFresh har lägre utsläpp än liknande måltider levererade från restauranger eller som är lagade med varor från mataffären. Studien visar att koldioxidutsläpp från HelloFresh-måltider är, globalt sett, i genomsnitt 25% lägre än en liknande måltid gjord med ingredienser köpta från mataffären och 5,5% lägre utsläpp än en måltid som levereras från en restaurang.
*På en global nivå. Nationella nivåer varierar.
Ingredienserna i våra matkassar är den överlägset största bidragande faktorn till koldioxidutsläpp i vår leveranskedja idag. Till skillnad från mataffärer och leveranstjänster från restauranger har HelloFresh en väldigt kort leveranskedja. Vi eliminerar onödiga stopp längs vägen hem till dig och väljer lokala varor när det är möjligt.Det betyder bland annat att ingredienserna transporteras mycket kortare för att nå din dörr och att vi undviker matsvinn då mindre mat riskerar att förstöras under transporten.
Baserat på en livscykelanalys (ISO 14040 LCA), genomförd på uppdrag av HelloFresh, som färdigställdes i april 2022 av hållbarhetskonsulten Quantis, ser vi att måltider från HelloFresh har lägre utsläpp än liknande måltider levererade från restauranger eller som är lagade med varor från mataffären. Studien visar att koldioxidutsläpp från HelloFresh-måltider är, globalt sett, i genomsnitt 25% lägre än en liknande måltid gjord med ingredienser köpta från mataffären och 5,5% lägre utsläpp än en måltid som levereras från en restaurang.
*På en global nivå. Nationella nivåer varierar.
HelloFresh har beställt en referensgranskad livscykelanalys enligt ISO 14040-standarden som visar att matlagning med HelloFresh ger mindre koldioxidutsläpp än både mat levererad från restauranger och matlagning med ingredienser från mataffären.
Studien undersökte alla steg av livscykeln och baserades på en analys av HelloFreshs måltidskassar från tre olika proteinkategorier (nötkött, kyckling och vegetariskt) på fyra regionala marknader som representerar 80% av HelloFreshs totala årsvolym för 2020:
- Belgien, Nederländerna och Luxemburg;
- Tyskland och Österrike;
- USA;
- Australien.
Studien jämförde miljöpåverkan från måltider lagade av ingredienser köpta från mataffären och med liknande måltider levererade från restauranger. Studien omfattar hela livscykeln, från produktionen av måltidernas ingredienser till förpackningsmaterial och verksamhetens dagliga avfallshantering.
På alla marknader som undersöktes hade måltider lagade med HelloFresh en lägre klimatpåverkan jämfört med måltider lagade med ingredienser köpta från mataffären, eller levererade från restauranger. I båda fallen hade HelloFresh-måltiderna en lägre GWP-faktor (global warming potential). Baserat på denna information och flera andra faktorer, inklusive försäljningsdata och marknadsfördelning, beräknade vi ett vägt genomsnittligt GWP för varje marknad och övergripande global verksamhet.