Afrikansk kryddad sötpotatis- och linsgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Afrikansk kryddad sötpotatis- och linsgryta

Afrikansk kryddad sötpotatis- och linsgryta

med örtbulgur och jordnötter

Kvällens rätt blir en fantastiskt god gryta med sötpotatis och linser. Vi serverar den också med bulgur blandad med jordnötter och persilja. Hoppas det smakar!

Taggar:
Plantbaserat
Snabb
Allergener:
Jordnötter
Soja
Gluten
Vete
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Gröna linser

100 g

Sataysås

(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

450 g

Sötpotatis

4 g

Panamat

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Lime

180 ml

Kokosmjölk

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till bulgur

2.5 dl

Vatten till bulgur

½ msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till sås

1 dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3449 kJ
Energi (kcal)824 kcal
Fett32.5 g
varav mättat16.4 g
Kolhydrater102 g
varav socker16.8 g
Protein23 g
Salt6.2 g

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme.

Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Förbered råvaror
2

Skala sötpotatis och tärna i 2 cm stora bitar.

Häll av linser.

Stek sötpotatis
3

Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.

Stek sötpotatis i 1–2 min, rör om då och då.

Koka gryta
4

Sänk till medelvärme och tillsätt Panamat. Stek i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt krossade tomater, linser, kokosmjölk, sataysås, salt, vatten och grönsaksbuljong. Sjud utan lock i 10–12 min, tills tjocknat och sötpotatis är mjuk.

Blanda bulgur
5

Under tiden, finhacka persilja.

Halvera lime.

Blanda persilja och jordnötter med bulgur precis innan servering.

Tillsätt en skvätt limesaft och en nypa salt till grytan.

Servera
6

Lägg upp gryta i djupa tallrikar. Toppa med bulgur.