Kvällens rätt blir en fantastiskt god gryta med sötpotatis och linser. Vi serverar den också med bulgur blandad med jordnötter och persilja. Hoppas det smakar!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Gröna linser
100 g
Sataysås
(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
450 g
Sötpotatis
4 g
Panamat
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Lime
180 ml
Kokosmjölk
½ paket
Krossade tomater, vitlök & lök
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
½ tsk
Salt till bulgur
2.5 dl
Vatten till bulgur
½ msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till sås
1 dl
Vatten till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme.
Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Skala sötpotatis och tärna i 2 cm stora bitar.
Häll av linser.
Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.
Stek sötpotatis i 1–2 min, rör om då och då.
Sänk till medelvärme och tillsätt Panamat. Stek i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt krossade tomater, linser, kokosmjölk, sataysås, salt, vatten och grönsaksbuljong. Sjud utan lock i 10–12 min, tills tjocknat och sötpotatis är mjuk.
Under tiden, finhacka persilja.
Halvera lime.
Blanda persilja och jordnötter med bulgur precis innan servering.
Tillsätt en skvätt limesaft och en nypa salt till grytan.
Lägg upp gryta i djupa tallrikar. Toppa med bulgur.