topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Al pastor-burrito

Al pastor-burrito

med salsa, guacamole och tortillachips

”Al pastor” betyder ”på fåraherdens vis” på spanska, och är en mexikansk metod för att tillaga tacos med fläskkött. Vi har låtit oss inspirera av denna supergoda rätt till kvällens burrito, där pulled pork kryddat med BBQ-sås och cajunkryddor spelar huvudrollen. Det möra och smakrika köttet får sällskap av korianderris, rödlök och ananas i varma tortillas och serveras med guacamole, gräffil, salsa och tortillachips.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

75 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Lime

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½ st

Rödlök

½ burk

Ananasskivor

1 portionspåse

Koriander

1 st

Avokado

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 st

Tomat

100 g

Enchiladasås

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

300 g

Pulled pork

8 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

1.5 dl

Vatten till ris

¼ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till salsa

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till guacamole

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5187 kJ
Energi (kcal)1240 kcal
Fett52.2 g
varav mättat14.1 g
Kolhydrater141.5 g
varav socker21.1 g
Protein39.4 g
Salt8.7 g

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda salsa
2

Under tiden, finhacka tomat.

Blanda tomat, enchiladasås, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Laga pulled pork
3

Placera kött, sky från förpackningen, BBQ-sås, Ay Cajun-ba och salt i en kastrull med lock.

Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min. Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.

Gör guacamole
4

Under tiden, halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.

Mosa avokado med salt och en nypa peppar i en medelstor skål

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Skär lime i klyftor.

Finhacka rödlök.

Häll av och grovhacka ananas.

Rulla burritos
5

Finhacka koriander.

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Vänd ner koriander i riset.

Lägg korianderris, pulled pork, rödlök och ananas i mitten på varje tortilla. Krydda med en nypa salt och peppar och rulla ihop till en burrito.

Halvera burritos.

Servera
6

Lägg upp burritos på tallrikar.

Servera med guacamole, salsa, gräddfil, och tortillachips.

Pressa limesaft över rätten.