”Al pastor” betyder ”på fåraherdens vis” på spanska, och är en mexikansk metod för att tillaga tacos med fläskkött. Vi har låtit oss inspireras av denna supergoda rätt till kvällens burrito, där pulled pork kryddat med BBQ-sås och cajunkryddor spelar huvudrollen. Det möra och smakrika köttet får sällskap av korianderris, rödlök och ananas i varma tortillas och serveras med guacamole, gräddfil, salsa och tortillachips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 g
Långkornigt vitt ris
1 portionspåse
Koriander
300 g
Pulled pork
8 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
½ burk
Ananasskivor
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
½ st
Rödlök
1 st
Tomat
100 g
Enchiladasås
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 st
Avokado
½ st
Lime
150 g
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
1.5 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [11/2 dl | 3 dl].
Rör i ris [1/2 påse, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka tomat.
Blanda tomat, enchiladasås, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Placera kött, sky från förpackningen, BBQ-sås, Ay Cajun-ba och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en kastrull med lock.
Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min. Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.
Under tiden, halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.
Mosa avokado med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Finhacka rödlök [1/2 st, 2P].
Häll av och grovhacka ananas [1/2 burk, 2P].
Finhacka koriander.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Vänd ner koriander i riset.
Lägg korianderris, pulled pork, rödlök och ananas i mitten på varje tortilla. Krydda med en nypa salt och peppar och rulla ihop till en burrito.
Halvera burritos.
Lägg upp burritos på tallrikar.
Servera med guacamole, salsa, gräddfil, och tortillachips.
Pressa limesaft över rätten.