topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Al pastor-burrito

Al pastor-burrito

med salsa, guacamole och tortillachips

”Al pastor” betyder ”på fåraherdens vis” på spanska, och är en mexikansk metod för att tillaga tacos med fläskkött. Vi har låtit oss inspireras av denna supergoda rätt till kvällens burrito, där pulled pork kryddat med BBQ-sås och cajunkryddor spelar huvudrollen. Det möra och smakrika köttet får sällskap av korianderris, rödlök och ananas i varma tortillas och serveras med guacamole, gräddfil, salsa och tortillachips.

Allergener:
Sulfiter
Senap
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

75 g

Långkornigt vitt ris

1 portionspåse

Koriander

300 g

Pulled pork

8 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

½ burk

Ananasskivor

2 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½ st

Rödlök

1 st

Tomat

100 g

Enchiladasås

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 st

Avokado

½ st

Lime

150 g

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1.5 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5197 kJ
Energi (kcal)1242 kcal
Fett55.2 g
varav mättat14.3 g
Kolhydrater139.9 g
varav socker24.4 g
Protein40 g
Salt8.7 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [11/2 dl | 3 dl].

Rör i ris [1/2 påse, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda salsa
2

Under tiden, finhacka tomat.

Blanda tomat, enchiladasås, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Laga pulled pork
3

Placera kött, sky från förpackningen, BBQ-sås, Ay Cajun-ba och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en kastrull med lock.

Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min. Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.

Gör guacamole
4

Under tiden, halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.

Mosa avokado med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål 

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Finhacka rödlök [1/2 st, 2P].

Häll av och grovhacka ananas [1/2 burk, 2P].

Rulla burritos
5

Finhacka koriander.

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Vänd ner koriander i riset.

Lägg korianderris, pulled pork, rödlök och ananas i mitten på varje tortilla. Krydda med en nypa salt och peppar och rulla ihop till en burrito.

Halvera burritos.

Servera
6

Lägg upp burritos på tallrikar.

Servera med guacamole, salsa, gräddfil, och tortillachips.

Pressa limesaft över rätten.