Amerikansk ”hot honey”-kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikansk ”hot honey”-kyckling

Amerikansk ”hot honey”-kyckling

med ranchdressing och syrlig kålsallad

I kväll hämtar vi inspiration från USA och lagar kyckling med en amerikansk twist. Vi steker cajunpanerad kyckling och toppar den med ”hot honey” – honung blandat med sriracha. Till det serverar vi krispiga pommes frites, en fräsch kålsallad med citrondressing och svalkande ranchdressing med vitlök och gräslök.

Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

8 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

50 g

Honung

10 g

Sriracha

½ st

Citron

1 paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

500 g

Potatis

150 g

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 portionspåse

Gräslök

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

¼ tsk

Socker (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4332 kJ
Energi (kcal)1035 kcal
Fett46.8 g
varav mättat9.5 g
Kolhydrater104.5 g
varav socker31.1 g
Protein52.3 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda ranchdressing
2

Under tiden, finhacka gräslök och finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, gräslök, majonnäs, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Blanda honung och sriracha [1/2 påse, 2P] i en ny skål.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Panera kyckling
3

Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm. Krydda den med en nypa salt.

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik. Blanda panko och Ay Cajun-ba i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen ägg och till sist pankomix. Lägg över till en ren tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så kycklingen inte fastnar i stekpannan.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda kålsallad
5

Under tiden, halvera citron [1/2 st, 2P].

Blanda citronsaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor skål. Tillsätt kålmix och vänd runt.

Servera
6

Lägg upp kyckling, sallad och pommes på tallrikar.

Ringla honung över kyckling och servera med ranchdressing.