I kväll hämtar vi inspiration från USA och lagar kyckling med en amerikansk twist. Vi steker cajunpanerad kyckling och toppar den med ”hot honey” – honung blandat med sriracha. Till det serverar vi krispiga pommes frites, en fräsch kålsallad med citrondressing och svalkande ranchdressing med vitlök och gräslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
8 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
50 g
Honung
10 g
Sriracha
½ st
Citron
1 paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
500 g
Potatis
150 g
Kålmix
(Kan innehålla Selleri)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 portionspåse
Gräslök
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
¼ tsk
Socker (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, finhacka gräslök och finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, gräslök, majonnäs, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Blanda honung och sriracha [1/2 påse, 2P] i en ny skål.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm. Krydda den med en nypa salt.
Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik. Blanda panko och Ay Cajun-ba i en tredje djup tallrik.
Vänd kyckling först i mjöl, sen ägg och till sist pankomix. Lägg över till en ren tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så kycklingen inte fastnar i stekpannan.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, halvera citron [1/2 st, 2P].
Blanda citronsaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor skål. Tillsätt kålmix och vänd runt.
Lägg upp kyckling, sallad och pommes på tallrikar.
Ringla honung över kyckling och servera med ranchdressing.