Amerikansk ”hot honey”-kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikansk ”hot honey”-kyckling

Amerikansk ”hot honey”-kyckling

med osttoppade pommes och ranchdressing

I kväll hämtar vi inspiration från USA och lagar kyckling med en amerikansk twist. Vi steker cajunpanerad kyckling och toppar den med ”hot honey” – honung blandat med sriracha. Till det serverar vi krispiga osttoppade pommes frites, en fräsch kålsallad med citrondressing och svalkande ranchdressing med gräslök.

Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Honung

1 st

Citron

10 g

Sriracha

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

150 g

Kålmix

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

300 g

Kycklingbröstfilé

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 portionspåse

Gräslök

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

8 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till dressing

¼ tsk

Socker till dressing

1 msk

Olja till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4401 kJ
Energi (kcal)1052 kcal
Fett44.4 g
varav mättat12.1 g
Kolhydrater106.4 g
varav socker29.5 g
Protein58.6 g
Salt5 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Toppa pommes med riven ost när det återstår 5 min av tillagningstiden och rosta resterande tid.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Blanda ranchdressing
2

Under tiden, finhacka gräslök.

Blanda gräddfil, gräslök, majonnäs, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Blanda honung och sriracha i en ny skål.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Panera kyckling
3

Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.Krydda den med en nypa salt.

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.Vispa ägg i en ny djup tallrik.Blanda panko och Ay Cajun-ba i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen ägg och till sist pankomix. Lägg över till en ren tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: 1) Tillsätt extra olja vid behov så kycklingen inte fastnar i stekpannan. 2)Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda kålsallad
5

Under tiden, halvera citron.

Blanda citronsaft, salt, socker och olivolja i en stor skål. Tillsätt kålmix och vänd runt.

Servera
6

Lägg upp kyckling, sallad och pommes på tallrikar.

Ringla srirachahonung över kyckling och servera med ranchdressing.