I kväll hämtar vi inspiration från USA och lagar kyckling med en amerikansk twist. Vi steker cajunpanerad kyckling och toppar den med ”hot honey” – honung blandat med sriracha. Till det serverar vi krispiga osttoppade pommes frites, en fräsch kålsallad med citrondressing och svalkande ranchdressing med gräslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Honung
1 st
Citron
10 g
Sriracha
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
150 g
Kålmix
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
300 g
Kycklingbröstfilé
500 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 portionspåse
Gräslök
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
8 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till dressing
¼ tsk
Socker till dressing
1 msk
Olja till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Toppa pommes med riven ost när det återstår 5 min av tillagningstiden och rosta resterande tid.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Under tiden, finhacka gräslök.
Blanda gräddfil, gräslök, majonnäs, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Blanda honung och sriracha i en ny skål.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.Krydda den med en nypa salt.
Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.Vispa ägg i en ny djup tallrik.Blanda panko och Ay Cajun-ba i en tredje djup tallrik.
Vänd kyckling först i mjöl, sen ägg och till sist pankomix. Lägg över till en ren tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: 1) Tillsätt extra olja vid behov så kycklingen inte fastnar i stekpannan. 2)Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, halvera citron.
Blanda citronsaft, salt, socker och olivolja i en stor skål. Tillsätt kålmix och vänd runt.
Lägg upp kyckling, sallad och pommes på tallrikar.
Ringla srirachahonung över kyckling och servera med ranchdressing.