Amerikansk köttbulle-sub
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikansk köttbulle-sub

Amerikansk köttbulle-sub

med tomatsås och rostad klyftpotatis

Ikväll går den kulinariska resan till USA och vi frestar med ett spännande recept på köttbulle-sub. Vi bygger våra subs med köttbullar, tomatsås, riven ost och persilja, och serverar den med krispig klyftpotatis och morotssallad med persilja.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Potatis

250

Blandfärs

4

Medelhavets Pärla

1

Bladpersilja

½

Krossade tomater, vitlök & lök

4

Vitlöksflörter

1

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2

Morot

½

Rödlök

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 2)

½

Salt (steg 2)

1

Olivolja (steg 2)

½

Olivolja (steg 3)

½

Vatten (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

½

Socker (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)858 kcal
Energi (kJ)3590 kJ
Fett44.41 g
varav mättat15.9 g
Kolhydrater76.81 g
varav socker19.4 g
Protein37.95 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär potatis (oskalad) i 2 cm klyftor, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, hälften av Vitlöksflörter, en nypa salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Stek köttbullar
2

Blanda blandfärs, ägg [1 st | 2st], hälften av Medelhavets Pärla och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål. Rulla färsen till köttbullar (3 per person).

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek köttbullar, vänd då och då, i 8-10 min, eller tills nästan genomstekta och har fin stekyta. Ställ åt sidan på en tallrik. 

TIPS: Köttbullarna steks färdigt i steg 4. 

Förbered morotssallad
3

Finhacka rödlök [1/2 st, 2P] och persilja (spara några hela blad till garnering).

Skala morot i långa band med en potatisskalare.

Blanda morot, hälften av persiljan, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Koka sås
4

Hetta upp stekpannan igen på medelvärme, och tillsätt en skvätt olivolja (vid behov). Stek rödlök i 1-2 min.

Rör i krossade tomater [1/2 paket, 2P], resterande Vitlöksflörter, resterande Medelhavets Pärla, resterande persilja, vatten [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/2 tsk | 1 tsk]. 

Tillsätt i köttbullar och se till att de är täckta i sås. Sänk till låg värme och sjud tills de är genomstekta, 7-8 min.

VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Värm bröd
5

Halvera baguette på längden.

Strö över hälften av riven ost på klyftpotatisen när det återstår 6 min av tillagningstiden. 

Värm bröd (den skurna sidan upp) på gallret i ugnen i 5-6 min, tills upvärmt och lätt rostat.

Servera
6

Lägg upp bröd på tallrikar, toppa det med köttbullar och sås från stekpannan.

Strö över resterande riven ost och garnera med persiljeblad.

Servera med klyftpotatis och morotssallad.