Ikväll går den kulinariska resan till USA och vi frestar med ett spännande recept på köttbulle-sub. Vi bygger våra subs med köttbullar, tomatsås, riven ost och persilja, och serverar den med krispig klyftpotatis och morotssallad med persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Potatis
250
Blandfärs
4
Medelhavets Pärla
1
Bladpersilja
½
Krossade tomater, vitlök & lök
4
Vitlöksflörter
1
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
2
Morot
½
Rödlök
1
Ägg (steg 2)
½
Salt (steg 2)
1
Olivolja (steg 2)
½
Olivolja (steg 3)
½
Vatten (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
½
Socker (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär potatis (oskalad) i 2 cm klyftor, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, hälften av Vitlöksflörter, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Blanda blandfärs, ägg [1 st | 2st], hälften av Medelhavets Pärla och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål. Rulla färsen till köttbullar (3 per person).
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek köttbullar, vänd då och då, i 8-10 min, eller tills nästan genomstekta och har fin stekyta. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Köttbullarna steks färdigt i steg 4.
Finhacka rödlök [1/2 st, 2P] och persilja (spara några hela blad till garnering).
Skala morot i långa band med en potatisskalare.
Blanda morot, hälften av persiljan, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp stekpannan igen på medelvärme, och tillsätt en skvätt olivolja (vid behov). Stek rödlök i 1-2 min.
Rör i krossade tomater [1/2 paket, 2P], resterande Vitlöksflörter, resterande Medelhavets Pärla, resterande persilja, vatten [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/2 tsk | 1 tsk].
Tillsätt i köttbullar och se till att de är täckta i sås. Sänk till låg värme och sjud tills de är genomstekta, 7-8 min.
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Halvera baguette på längden.
Strö över hälften av riven ost på klyftpotatisen när det återstår 6 min av tillagningstiden.
Värm bröd (den skurna sidan upp) på gallret i ugnen i 5-6 min, tills upvärmt och lätt rostat.
Lägg upp bröd på tallrikar, toppa det med köttbullar och sås från stekpannan.
Strö över resterande riven ost och garnera med persiljeblad.
Servera med klyftpotatis och morotssallad.