Så blev det lördag igen! Vad ska vi hitta på i dag? Barnen vill ha burgare och de vuxna vill ha rumpstek. Inga problem, i kväll blir alla glada när vi svänger ihop burgare med skivor av perfekt stekt rumpstek. De klassiska burgertillbehören har vi bytt ut med stekt portabello, karamelliserad lök, rucola och en krämig pepparaioli. De spännande burgarna serveras vi med hemlagade pommes, perfekta att dippa i pepparaiolin!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
2 g
Grovmalen svartpeppar
500 g
Potatis
300 g
Rumpstek
75 g
Portabello
80 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Rödlök
40 g
Rucola
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
½ tsk
Socker (steg 3)
2 msk
Vatten (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 1)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes, placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, tills mjuka.
Under tiden, skär svamp [1/2 paket, 2P] i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp i 3–4 min, tills brynt.
Krydda med salt och peppar, och lägg över till en skål.
Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme, och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.
Tillsätt balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt. Stek tills karamelliserad, 3–5 min. Lägg över till en skål.
Hetta upp samma stekpanna på hög värme, och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt. Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.
Under tiden, krossa grovmalen peppar i en mortel, eller direkt i påsen med en kavel.
Blanda grovmalen peppar och aioli i en liten skål.
Skölj rucola.
Dela briochebröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3–4 min, tills genomvarma.
Skär kött i tunna skivor.
Bre pepparaioli på bröden.
Toppa med rumpstek, svamp, karamelliserad lök och rucola.
Lägg upp burgare, pommes och pepparaioli på tallrikar.