Amerikansk steak-burgare och pepparaioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikansk steak-burgare och pepparaioli

Amerikansk steak-burgare och pepparaioli

med stekt portabello och spröda pommes

Så blev det lördag igen! Vad ska vi hitta på i dag? Barnen vill ha burgare och de vuxna vill ha rumpstek. Inga problem, i kväll blir alla glada när vi svänger ihop burgare med skivor av perfekt stekt rumpstek. De klassiska burgertillbehören har vi bytt ut med stekt portabello, karamelliserad lök, rucola och en krämig pepparaioli. De spännande burgarna serveras vi med hemlagade pommes, perfekta att dippa i pepparaiolin!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Ägg
Senap
Gluten
Mjölk
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

2 g

Grovmalen svartpeppar

500 g

Potatis

300 g

Rumpstek

75 g

Portabello

80 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Rödlök

40 g

Rucola

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6228 kJ
Energi (kcal)1488 kcal
Fett44.6 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater98.1 g
varav socker16.9 g
Protein45.5 g
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes, placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, tills mjuka. 

Stek svamp
2

Under tiden, skär svamp [1/2 paket, 2P] i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp i 3–4 min, tills brynt.

Krydda med salt och peppar, och lägg över till en skål. 

Karamellisera lök
3

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme, och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.

Tillsätt balsamvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt. Stek tills karamelliserad, 3–5 min. Lägg över till en skål.

Stek kött
4

Hetta upp samma stekpanna på hög värme, och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt. Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Värm bröd
5

Under tiden, krossa grovmalen peppar i en mortel, eller direkt i påsen med en kavel.

Blanda grovmalen peppar och aioli i en liten skål. 

Skölj rucola.

Dela briochebröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3–4 min, tills genomvarma.

Servera
6

Skär kött i tunna skivor.

Bre pepparaioli på bröden.

Toppa med rumpstek, svamp, karamelliserad lök och rucola.

Lägg upp burgare, pommes och pepparaioli på tallrikar.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image