Amerikanska blandfärs-tacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikanska blandfärs-tacos

Amerikanska blandfärs-tacos

med kryddig BBQ-sås och picklad lök

Är ni en familj som älskar tacos? Då är det kanske på tiden att ni provar en ny variant. Det hjälper vi gärna med, vi har nämligen skapat ett fantastiskt recept med inspiration från amerikansk matlagningskonst. Vi bygger våra tacos med mjuka tortillas, cajunkryddad blandfärs, spicy BBQ-sås, coleslaw med aioli och lime, hackade tomater och picklad rödlök.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

250 g

Blandfärs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

2.5 g

Tex-Mex

1 st

Morot

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

1 st

Rödlök

½ st

Lime

150 g

Förskuren spetskål

1 st

Tomat

20 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

2 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3575 kJ
Energi (kcal)854 kcal
Fett40.8 g
varav mättat13.5 g
Kolhydrater81.5 g
varav socker19.5 g
Protein34 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Pickla rödlök
1

Värm upp ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Finhacka rödlök.

Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.

Blanda rödlök, limejuice [1/2 msk | 1 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Ställ åt sidan tills servering.  

Förbered grönsaker
2

Riv morot (oskalad) grovt.

Grovhacka tomat.

Stek blandfärs
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek blandfärs och Ay Cajun-ba i 4-5 min, eller tills brynt.

Tillsätt morot och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och stek i ytterligare 1 min. 

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm tortillas
4

Under tiden, värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Gör coleslaw
5

Blanda aioli [1/2 paket, 2P] och juice från resterende limeklyftor i en medelstor skål. Rör i spetskål och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Blanda BBQ-sås, Tex-Mex [1/2 paket, 2P] och vatten [2 msk | 4 msk] i en liten skål.

Servera
6

Fyll tortillas med blandfärs, BBQ-sås, coleslaw, tomat och picklad rödlök.