Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Stressiga morgnar är det skönt att ha förberett det mesta av frukosten kvällen innan. Med våra mättande overnight oats på chiafrön som toppas med smörstekt äpple, yoghurt och rostade valnötter får du en riktigt god start på dagen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Havregryn
(Innehåller Havre, Vete Kan innehålla Gluten, Nötter, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam)
25 g
Chiafrön
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
180 ml
Kokosmjölk
25 g
Honung
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Äpple
40 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
2 dl
Vatten till havregryn
1 msk
Smör till äpple
1 tsk
Socker till kola
Blanda chiafrön (25 g), vatten, honung, kokosmjölk, havregryn och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.
Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.
Halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar på morgonen.
Grovhacka valnötter.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta valnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över i en liten skål.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme och tillsätt smör och socker. Låt smöret smälta och tillsätt äpple. Stek i 3–4 min, tills äppelbitarna mjuknar något.
Sänk till låg värme och håll varmt tills servering.
TIPS: Tillsätt 1/2 tsk kanel för extra smak.
Häll upp overnight oats i skålar och toppa med yoghurt, äpplen och rostade valnötter.