topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Värmande äppelsmulpaj

Värmande äppelsmulpaj

Sharingrätt | med tranbär och valnötter

Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Äppelpaj hör hösten till, och den här enkla varianten med ett härligt gyllene smultäcke som serveras med crème fraiche svänger du ihop på ett kick.

Allergener:
Nötter
Havre
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

6 st

Äpple

40 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

40 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

100 g

Havregryn

(Innehåller Havre, Vete Kan innehålla Gluten, Nötter, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam)

150 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

50 g

Florsocker

(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)

Ingår inte i din leverans

1 tsk

Kanel till kaka

2 msk

Socker till kaka

7 msk

Smör till smuldeg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5580 kJ
Energi (kcal)1334 kcal
Fett85.1 g
varav mättat45.1 g
Kolhydrater126.2 g
varav socker87.1 g
Protein12.9 g
Salt3.6 g

Instruktioner

Förbered äpple
1

Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).

Skär äpple i små bitar.

TIPS: Skala äpplet innan du skär det i bitar för en mer traditionell paj.

Förbered smuldeg
2

Blanda äpple, kanel, socker och en nypa salt i en medelstor bakform. Vänd ner tranbär och ställ åt sidan.

Blanda havregryn, florsocker, smör och en nypa salt i en stor skål med händerna.

Grädda paj
3

Finhacka valnötter.

Toppa äpple med smuldeg och valnötter.

Grädda smulpaj tills toppen är gyllene och frukten mjuk, 20–25 min.

TIPS: Frukten är färdig när du enkelt kan sticka hål på den med en gaffel.

Servera
4

Servera smulpaj med crème fraiche.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image