Dagens middag blir panerad fisk och pommes frites med en asiatisk twist. Vi vänder kolja i en pankopanering med vår egen smakrika kryddblandning Ginger Ninja och steker den gyllene och spröd. Samtidigt rostar vi pommes med sesamfrön för extra krispighet och smak. Vi serverar middagen med en spenat- och kålsallad med sojadressing och en klick asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)
30 g
Spenat
500 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
75 g
Rödkål, förskuren
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
2 msk
Mjöl till panering
1
Ägg till panering
½ dl
Vatten till couscous
1 msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, sesamfrön, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Under tiden, blanda vetemjöl och en nypa salt och peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko och Ginger Ninja i en tredje djup tallrik.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
TIPS: Använd 2 stekpannor eller stek fisk i omgångar för 4P.
Medan fisken tillagas, skölj spenat.
Blanda sojasås, socker och olivolja i en stor skål.
Vänd ner spenat och rödkål i dressingen.
Lägg upp fisk, sesampommes och sallad på tallrikar.
Servera med asiatisk majonnäs.