.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
200
Skogschampinjoner
1
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
Gurka
1
Gurka, piccolo
25
Vitvinsvinäger
1
Morot
½
Lime
1
Mynta & koriander
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Majs
75
Gräddfil
12.5
Ketchup
½
Chiliflakes
1
Smör
2
Ägg
2
Salt
3
Socker
1
Vatten
MAKE NEW TRANSLATION FOR THE WHOLE RECIPE!!!Pressa vitlök. Skala och riv ingefära [2 tsk, 2 pers | 3 tsk, 4 pers]. Hetta upp en klick smör* [15 g | 30 g] och en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlök, hälften av ingefäran och en stor nypa salt* i 1-2 min. Häll i kallt vatten* [300 ml | 600 ml], jasminris och en nypa salt* i kastrullen. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min.
Halvera gurka på längden, skrapa bort kärnorna och skiva den tunt. Kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2 pers] tunt. Blanda gurka, chili, resterande ingefära, vitvinsvinäger och vatten* i en bunke. Smaksätt med socker* och salt*. (Se mängd för marinaden i ingredienslistan.) Rör om och sätt åt sidan och låt gurkan marineras. VIKTIGT: Ta det lugnt med chilin om du inte gillar stark mat.
Skala och riv morot i långa remsor. Kvarta champinjoner. Halvera lime och skär ena halvan i klyftor. Finhacka koriander. Finhacka myntablad (kasta stjälkar). Häll av majsen i en sil.
Hetta upp en torr stekpanna på hög värme. Rosta majsen tills den börjar få svarta fläckar, 6-7 mins. Häll över majsen i en skål och ställ åt sidan. Stek nu i svampen i den torra stekpannan, 6-8 min. Tillsätt sojasås och tillaga i ytterligare 1 min.
Blanda gräddfil, ketchup, en nypa chili flakes (stark!) och smaksätt med en skvätt limejuice, salt* och peppar*. VIKTIGT: Vi rekommenderar att du kryddar dressingen försiktigt med våra chili flakes efter smak då de är väldigt starka.
Fördela ris mellan era tallrikar och toppa med svamp, chilipicklad gurka, morotsremsor och majs i varsitt hörn. Strö över mynta, koriander och dressing och krydda med en nypa salt*. Servera med limeklyftor vid sidan av.