Asiatisk-inspirerad vegofärs-tacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk-inspirerad vegofärs-tacos

Asiatisk-inspirerad vegofärs-tacos

med picklad rödlök och saltade jordnötter

Tacos för oftast tankarna till Mexiko, men kvällens variant bjuder på asiatiska smaker. I kväll lagar vi nämligen underbara tacos med vegofärs stekt med morot, sweet chilisås och sojasås. Vi toppar tacos med kålsallad med gurka och asiatisk majonnäs, picklad rödlök och knapriga jordnötter.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Soja
Senap
Ägg
Sesam
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Gurka

150 g

Förskuren spetskål

½ st

Lime

2 st

Morot

½ st

Rödlök

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

40 g

Sweet chilisås

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Socker (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3617 kJ
Energi (kcal)864 kcal
Fett39 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater93.1 g
varav socker26.2 g
Protein30.1 g
Salt7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Pickla rödlök
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Blanda rödlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös skvätt limesaft i en liten skål. Ställ åt sidan.  

Förbered kålsallad
2

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Blanda gurka, spetskål, asiatisk majonnäs och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i stor skål. Ställ åt sidan. 

Riv morot (oskalad) grovt.

Stek vegofärs
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs, morot och Ginger Ninja i 4–5 min, eller tills brynt. 

Rör i sweet chilisås, sojasås, en nypa salt och vatten [1 msk | 2 msk]. Sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.

Hacka jordnötter
4

Under tiden, grovhacka jordnötter.

Värm tortillas
5

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
6

Fyll tortillabröd med kålsallad och vegofärs. 

Garnera med picklad rödlök och strö över jordnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image