topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kokosgryta

Asiatisk kokosgryta

med lax, nudlar och koriander

Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan och sätter lax på menyn. I detta recept låter du fisken koka med i en helt fantastisk gryta med asiatisk touch. Låt smaker av currypasta, ingefära, vitlök och kokosmjölk samsas med godsaker som chili, lime och grönsaker. Sleva kokosgrytan över nudlar och toppa med koriander. Och du, grytan är inte bara fullpackad med goda smaker, den sprider väldoft i hela köket som kickstartar hungern. Tack och lov har du maten klar på under halvtimmen!

Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Koriander

1

Morot

½

Zucchini

250

Kokosmjölk

200

Nudlar

1

Röd chili

200

Laxfilé

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

1

Vitlöksklyfta

1

Ingefära

1

Lime

Ingår inte i din leverans

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)24 kcal
Energi (kJ)99 kJ
Fett0.38 g
varav mättat0.1 g
Kolhydrater4.28 g
varav socker1.2 g
Protein0.51 g
Salt0.9 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Skär oskalad morot i halvmånar. Skär zucchini i 3 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* i ytterligare en kastrull på hög värme. Fräs zucchini och morotsbitar i 6-7 min.

Fräs grönsaker
2

Medan grönsakerna steks, riv ingefära och vitlök. Dela lime i klyftor. Grovhacka koriander. Grovhacka chili [1/2 st, 2 pers] - behåll kärnorna! För över zucchini och morotsbitar på en tallrik när de är färdigstekta och ställ åt sidan. Fräs sedan ingefära, vitlök och hälften av chilin i samma kastrull i 3-4 min. Tillsätt currypasta och fräs i ytterligare 1-2 min.

Koka kokosgryta
3

Tillsätt kokosmjölk, vatten* (se ingredienslistan) och en skvätt limejuice till kastrullen. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*, rör om och smaka av. Låt kokosgrytan sjuda i 2-3 min.

Koka nudlar
4

Medan grytan sjuder, tillsätt nudlar [1/2 paket, 2 pers] till det kokande vattnet och låt koka i 7-8 min tills de är mjuka. Häll av vattnet och skölj nudlarna sedan under kallt vatten.

Tillsätt lax
5

Ta bort skinnet från laxen och skär den i 3 cm stor bitar. Lägg i laxbitarna i kokosgrytan och låt sjuda i 5 min. Se till att laxen är täckt av sås så den blir tillagad rakt igenom. Häll i zucchini och morotsbitar precis innan servering. VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Servera
6

Lägg nudlarna i djupa tallrikar eller skålar och sleva över kokosgrytan. Toppa med koriander, lite chili och servera med limeklyftor vid sidan av.