Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan och sätter lax på menyn. I detta recept låter du fisken koka med i en helt fantastisk gryta med asiatisk touch. Låt smaker av currypasta, ingefära, vitlök och kokosmjölk samsas med godsaker som chili, lime och grönsaker. Sleva kokosgrytan över nudlar och toppa med koriander. Och du, grytan är inte bara fullpackad med goda smaker, den sprider väldoft i hela köket som kickstartar hungern. Tack och lov har du maten klar på under halvtimmen!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200
Kokosmjölk
250
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
150
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
Sobanudlar
1
Morot
½
Zucchini
1
Ingefära
1
Vitlöksklyfta
1
Ekologisk lime
½
Koriander
½
Röd chili
20
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Skär oskalad morot i halvmånar. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 3 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* i ytterligare en kastrull på hög värme. Fräs zucchini och morot i 6-7 min.
Medan grönsakerna steks, riv ingefära och vitlök. Dela lime i klyftor. Grovhacka koriander [1/2 påse, 2P]. Grovhacka chili [1/2 st, 2P] - inkl. kärnor! Lägg över zucchini och morot på en tallrik när de är färdigstekta och ställ åt sidan. Fräs sedan ingefära, vitlök och hälften av chilin i samma kastrull i 2-3 min. Tillsätt currypasta och fräs i ytterligare 1-2 min.
Tillsätt kokosmjölk och en skvätt limejuice till kastrullen med currypasta. Krydda med en generös nypa salt*, rör om och smaka av. Låt kokosgrytan sjuda i 2-3 min. Ta bort skinnet från lax och tärna i 3 cm stor bitar medan grytan sjuder.
Lägg i lax i kokosgrytan och låt sjuda i 5 min. Se till att laxen är täckt av sås så den blir tillagad rakt igenom. Häll i zucchini och morot precis innan servering. TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Medan grytan sjuder, tillsätt nudlar till kastrullen med det kokande vattnet. Låt nudlarna koka tills de är mjuka [1-2 min, 2P | 2-4 min för 4P]. Häll av vattnet och skölj nudlar under kallt vatten.
Lägg nudlarna i djupa tallrikar eller skålar och sleva över kokosgrytan. Toppa med koriander, lite chili och servera med limeklyftor vid sidan av.