topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk laxgryta

Asiatisk laxgryta

med stekta grönsaker och färsk koriander

Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan och sätter lax på menyn. I detta recept låter du fisken koka med i en helt fantastisk gryta med asiatisk touch. Låt smaker av currypasta, ingefära, vitlök och kokosmjölk samsas med godsaker som chili, lime och grönsaker.

Taggar:
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Senap
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

200

Kokosmjölk

250

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

1

Morot

½

Zucchini

½

Ingefära

1

Vitlöksklyfta

½

Lime

½

Koriander

½

Röd chili

20

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

150

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 1)

½

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)842 kcal
Energi (kJ)3521 kJ
Fett46.7 g
varav mättat21 g
Kolhydrater65.7 g
varav socker9.2 g
Protein36.7 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Stek grönsaker
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Skär (oskalad) morot och zucchini [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek zucchini och morot i 6-7 min, tills mjuka, och lägg över på en tallrik.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 

Stek ingefära och vitlök
2

Under tiden, riv ingefära [1/2 st, 2P] fint.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Grovhacka koriander [1/2 påse, 2P].

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek ingefära, vitlök, chili och currypasta i 1-2 min, tills väldoftande.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt kokosmjölk
3

Sänk till medelvärme och rör i kokosmjölk, en skvätt limejuice och salt [1/2 tsk I 1 tsk].

Sjud i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något.

Tillsätt lax
4

Under tiden, ta bort skinnet från lax och skär köttet i 3 cm stora bitar.

Lägg i laxbitarna i stekpannan och sjud i 5 min, eller tills genomkokt. 

Tillsätt zucchini och morot precis innan servering.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Koka nudlar
5

Under tiden, tillsätt nudlar till kastrullen med det kokande vattnet.

Koka i 1-2 min tills mjuka.

Häll av vattnet och skölj nudlar under kallt vatten.

Servera
6

Lägg upp nudlar i skålar.

Toppa med laxgryta och koriander.

Servera med limeklyftor.