topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk laxgryta

Asiatisk laxgryta

med stekta grönsaker och färsk koriander

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan och sätter lax på menyn. I detta recept låter du fisken koka med i en helt fantastisk gryta med asiatisk touch. Låt smaker av currypasta, ingefära, vitlök och kokosmjölk samsas med godsaker som chili, lime och grönsaker.

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Fisk
Senap
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

200 ml

Kokosmjölk

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

1 st

Morot

½ st

Zucchini

1 st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Lime

½ portionspåse

Koriander

½ st

Röd chili

20 g

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

150 g

Mie-nudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3478 kJ
Energi (kcal)831 kcal
Fett47.7 g
varav mättat21 g
Kolhydrater61.8 g
varav socker8.7 g
Protein36.4 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Stek grönsaker
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Skär (oskalad) morot i tunna halvmånar.

Skär zucchini [1/2 st, 2P] 1 cm stora bitar.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek zucchini och morot i 6-7 min, tills mjuka, och lägg över på en tallrik.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 

Stek ingefära och vitlök
2

Under tiden, riv ingefära (oskalad) och vitlök fint.

Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Grovhacka koriander [1/2 påse, 2P].

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek ingefära [2 tsk | 4 tsk], vitlök, chili och currypasta i 1-2 min, tills väldoftande.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Tillsätt kokosmjölk
3

Sänk till medelvärme och rör i kokosmjölk, en skvätt limejuice och salt [1/2 tsk I 1 tsk].

Sjud i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något.

Tillsätt lax
4

Under tiden, ta bort skinnet från lax och skär köttet i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Lägg i laxbitarna i stekpannan och sjud i 5 min, eller tills genomkokt. 

Tillsätt zucchini och morot precis innan servering.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Koka nudlar
5

Under tiden, tillsätt nudlar till kastrullen med det kokande vattnet.

Koka i 4 min, eller tills mjuka.

Häll av vattnet och skölj nudlar under kallt vatten.

Servera
6

Lägg upp nudlar i skålar.

Toppa med laxgryta och koriander.

Servera med limeklyftor.