Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan och sätter lax på menyn. I detta recept låter du fisken koka med i en helt fantastisk gryta med asiatisk touch. Låt smaker av currypasta, ingefära, vitlök och kokosmjölk samsas med godsaker som chili, lime och grönsaker.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 ml
Kokosmjölk
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
1 st
Morot
½ st
Zucchini
1 st
Ingefära
1 st
Vitlöksklyfta
½ st
Lime
½ portionspåse
Koriander
½ st
Röd chili
20 g
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
150 g
Mie-nudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
1 msk
Olivolja (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Skär (oskalad) morot i tunna halvmånar.
Skär zucchini [1/2 st, 2P] 1 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek zucchini och morot i 6-7 min, tills mjuka, och lägg över på en tallrik.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, riv ingefära (oskalad) och vitlök fint.
Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].
Grovhacka koriander [1/2 påse, 2P].
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek ingefära [2 tsk | 4 tsk], vitlök, chili och currypasta i 1-2 min, tills väldoftande.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Sänk till medelvärme och rör i kokosmjölk, en skvätt limejuice och salt [1/2 tsk I 1 tsk].
Sjud i 2-3 min, eller tills såsen tjocknat något.
Under tiden, ta bort skinnet från lax och skär köttet i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Lägg i laxbitarna i stekpannan och sjud i 5 min, eller tills genomkokt.
Tillsätt zucchini och morot precis innan servering.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Under tiden, tillsätt nudlar till kastrullen med det kokande vattnet.
Koka i 4 min, eller tills mjuka.
Häll av vattnet och skölj nudlar under kallt vatten.
Lägg upp nudlar i skålar.
Toppa med laxgryta och koriander.
Servera med limeklyftor.