Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Pulled bean bowl med underbart vitlöksris med ingefära utgör basen. Vi kompletterar med med ljuvlig hemmapicklad rödlök och en krämig asiatisk majo.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
1
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
1
Gurka
50
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
240
Pulled beans
(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
1
Lime
1
Morot
1
Rödlök
12.5
Vitvinsvinäger
75
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Smör (steg 1)
3
Vatten (steg 3)
½
Socker (steg 3)
½
Olivolja (steg 4)
2
Ägg (steg 5)
Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skala morot i långa strimlor. Skiva rödlök tunt. Skär lime i klyftor. Skär gurka i tunna halvmånar
Blanda hälften av rödlöken, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], vatten* [3 msk | 6 msk] och en nypa socker* och salt* i en liten skål. Blanda så löken täcks av vätska och ställ åt sidan tills servering
Hetta upp en skvätt olivolja* i en mellanstor stekpanna på medelhög värme. Stek pulled beans och resterande rödlök i 3-4 min, eller tills mjuka. Tillsätt asiatisk woksås, en skvätt limejuice och en generös nypa peppar*. Koka i 1 min. Överför till en skål med lock för att hålla på värmen.
Skölj av stekpannan och hetta sen upp en skvätt olivolja* på medelhög värme. Knäck ägg* [2 st | 4 st] och stek tills äggvitan är fast och äggulan är tillagad efter din smak, 4-5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Grovhacka koriander. Häll lagen från rödlöken
Lägg upp vitlöksris i skålar. Toppa med pulled beans, gurka, morot och picklad rödlök. Ringla över asiatisk majo och toppa med stekta ägg. Garnera med koriander och servera med limeklyftor.