Asiatisk pulled bean bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk pulled bean bowl

Asiatisk pulled bean bowl

med vitlöksris och picklad rödlök (OBS! Ägg är en skafferivara)

Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Pulled bean bowl med underbart vitlöksris med ingefära utgör basen. Vi kompletterar med med ljuvlig hemmapicklad rödlök och en krämig asiatisk majo.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Lättlagad
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete
Korn
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

1

Vitlöksklyfta

1

Ingefära

1

Gurka

50

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

240

Pulled beans

(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

1

Lime

1

Morot

1

Rödlök

12.5

Vitvinsvinäger

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Smör (steg 1)

3

Vatten (steg 3)

½

Socker (steg 3)

½

Olivolja (steg 4)

2

Ägg (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)900 kcal
Energi (kJ)3767 kJ
Fett39.08 g
varav mättat8.4 g
Kolhydrater91.74 g
varav socker20.2 g
Protein42.73 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skala morot i långa strimlor. Skiva rödlök tunt. Skär lime i klyftor. Skär gurka i tunna halvmånar

Pickla rödlök
3

Blanda hälften av rödlöken, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], vatten* [3 msk | 6 msk] och en nypa socker* och salt* i en liten skål. Blanda så löken täcks av vätska och ställ åt sidan tills servering

Koka pulled beans
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en mellanstor stekpanna på medelhög värme. Stek pulled beans och resterande rödlök i 3-4 min, eller tills mjuka. Tillsätt asiatisk woksås, en skvätt limejuice och en generös nypa peppar*. Koka i 1 min. Överför till en skål med lock för att hålla på värmen.

Stek ägg
5

Skölj av stekpannan och hetta sen upp en skvätt olivolja* på medelhög värme. Knäck ägg* [2 st | 4 st] och stek tills äggvitan är fast och äggulan är tillagad efter din smak, 4-5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Grovhacka koriander. Häll lagen från rödlöken

Servera
6

Lägg upp vitlöksris i skålar. Toppa med pulled beans, gurka, morot och picklad rödlök. Ringla över asiatisk majo och toppa med stekta ägg. Garnera med koriander och servera med limeklyftor.