Asiatisk pulled bean bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk pulled bean bowl

Asiatisk pulled bean bowl

med vitlöksris och picklad rödlök (OBS! Ägg är en skafferivara)

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Pulled bean bowl med underbart vitlöksris med ingefära utgör basen. Vi kompletterar med med ljuvlig hemmapicklad rödlök och en krämig asiatisk majonnäs.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete
Korn
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Ingefära

1 st

Gurka

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

240 g

Pulled beans

(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

½ st

Lime

1 st

Morot

1 st

Rödlök

12.5 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Smör (steg 1)

3 msk

Vatten (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

2 st

Ägg (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)891 kcal
Energi (kJ)3729 kJ
Fett39.4 g
varav mättat8.4 g
Kolhydrater88.9 g
varav socker20.1 g
Protein42.3 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Riv ingefära [1/2 st, 2P] och vitlök. Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. 

Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
2

Medan riset kokar, skala morot i långa band. 

Skär rödlök i tunna skivor. 

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. 

Skär gurka i tunna halvmånar. 

Pickla rödlök
3

Blanda hälften av rödlöken, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], vatten [3 msk | 6 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt i en liten skål. 

Blanda så löken täcks av vätska och ställ åt sidan tills servering.

Koka pulled beans
4

Hetta upp en skvätt olivolja [1/2 msk | 1 msk]  i en medelstor stekpanna på medelhög värme. 

Stek pulled beans och resterande rödlök i 3-4 min, eller tills mjuka. 

Tillsätt asiatisk woksås, en skvätt limejuice och en generös nypa peppar. Koka i 1 min. 

Lägg över i en skål med lock för att hålla på värmen.

Stek ägg
5

Torka försiktigt ur stekpannan och hetta sen upp en skvätt olivolja på medelhög värme. 

Knäck ägg [2 st | 4 st] och stek tills äggvitan är fast och äggulan är tillagad efter din smak, 4-5 min. Krydda med en nypa salt och peppar. 

Häll av lagen från rödlöken.

Servera
6

Lägg upp ris, pulled beans, gurka, morot och picklad rödlök i skålar. 

Ringla över asiatisk majonnäs och toppa med stekt ägg. 

Servera med limeklyftor.