Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll bjuder vi på en fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Vår asiatisk sötpotatis-tempurabowl innehåller vitlöksris, panerad och rostad sötpotatis, och en krispig gurksallad med rädisor, sockerärtor och limejuice. Vi toppar härligheterna med sesamfrön och srirachamajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
450
Sötpotatis
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
½
Ingefära
1
Vitlöksklyfta
150
Jasminris
75
Rädisor
75
Sockerärtor
1
Gurka
½
Lime
37.5
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
50
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
2
Vetemjöl (steg 1)
1
Salt (steg 1)
1
Ägg (steg 1)
½
Smör (steg 3)
3
Vatten (steg 3)
½
Salt (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/200°C (varmluft). Skär sötpotatis (oskalad) i 2 cm breda skivor. Ta fram 3 djupa tallrikar. Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1 tsk | 2 tsk] och en nypa peppar den första. Vispa ägg [1 st | 2 st] i dena andra. Blanda panko och hälften av sesamfrön i den tredje.
Vänd sötpotatis först i mjölmix, sen i ägg, och sist i panko- och sesammix. Placera panerad sötpotatis på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och baka i ugnen i 20-25 min, tills mjuka och gyllene. Väl färdig, krydda sötpotatis med en generös nypa salt.
Riv ingefära [1/2 st, 2P] och vitlök. Hetta upp en smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1 min. Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
Skär rädisor i tunna skivor. Halvera sockerärtor [1/2 påse, 2P] på längden. Tärna gurka i 2 cm stora bitar. Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda rädisor, sockerärtor, gurka och all limejuice i en medelstor skål. Krydda med en nypa salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Fluffa upp ris med en gaffel.
Lägg upp ris, gurksallad, sötpotatis och en klick srirachamajonnäs i skålar. Ringla över asiatisk woksås [1/2 paket, 2P]. Garnera resterande sesamfrön.