I kväll frestar vi med en snabblagad vegetarisk bowl med asiatiska smaker. Vi steker vegofärs med sweet chilisås, sojasås och ingefära. Sen bygger vi vår bowl med fluffigt ris, vegofärs, ponzu-kålsallad med morot och gurka, och så toppar vi med rostad lök, jordnötter och asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
½ st
Rostad lök
(Innehåller Gluten, Vete)
150 g
Jasminris
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)
1 st
Gurka
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
15 ml
Ponzudressing
(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)
180 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Morot
40 g
Sweet chilisås
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Vatten till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta sedan av kastrullen från värme.
Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs och Ginger Ninja i 3–4 min, eller tills lätt brynt.
Under tiden, skär gurka i halvmånar.
Riv morot (oskalad) grovt.
Blanda kål, morot, gurka och ponzudressing i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Ställ åt sidan.
Rör i sweet chilisås, sojasås och vatten i stekpannan med vegofärs.
Sjud i 1 min, tills genomvarmt.
Lägg upp ris i skålar och toppa med vegofärs och ponzu-kålsallad.
Strö över rostad lök och jordnötter.
Servera med asiatisk majonnäs.