Asiatisk vegofärs-bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk vegofärs-bowl

Asiatisk vegofärs-bowl

med ponzu-kålsallad och asiatisk majonnäs

Ikväll frestar vi med en snabblagad vegetarisk bowl med asiatiska smaker. Vi steker vegofärs med sweet chilisås, sojasås och ingefära. Sen bygger vi vår bowl med fluffigt ris, vegofärs, ponzu-kålsallad med morot och gurka, och så toppar vi med rostad lök, jordnötter och asiatisk majonnäs.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Senap
Ägg
Vete
Jordnötter
Sesam
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

160

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

5

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150

Långkornigt vitt ris

20

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

½

Rostad lök

(Innehåller Gluten)

50

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

40

Sweet chilisås

1

Morot

15

Ponzudressing

(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)

1

Gurka

75

Rödkål, förskuren

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

1

Olivolja (steg 2)

1

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)833 kcal
Energi (kJ)3487 kJ
Fett39.3 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater88.8 g
varav socker22 g
Protein26.8 g
Salt6.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!  

Stek vegofärs
2

Under tiden, hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs och Ginger Ninja i 3-4 min, eller tills lätt brynt.

Under tiden, skär gurka i tunna halvmånar. 

Riv morot (oskalad) grovt.  

Gör ponzu-kålsallad
3

Blanda kål, morot, gurka och ponzudressing i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Ställ åt sidan.

Rör i sweet chilisås, sojasås och vatten [1 msk | 2 msk] i stekpannan med vegofärs. Sjud i 1 min, tills genomvarmt.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar och toppa med vegofärs och ponzu-kålsallad. 

Strö över rostad lök [½ paket, 2P] och jordnötter. 

Servera med asiatisk majonnäs.