Asiatisk vegofärs-wok
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk vegofärs-wok

Asiatisk vegofärs-wok

med korianderris och krämig rödkålsslaw

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll går den kulinariska resan till Asien och vi lagar en underbar vegofärs-wok med morot, asiatisk woksås och lime. Vi serverar vår wok med fluffigt och vackert korianderris, och en krämig rödkålsslaw med svart sesammajonnäs. Så är den ljuvligt färgstarka måltiden redo att serveras.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Sulfiter
Vete
Sesam
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

160

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

2

Morot

150

Basmatiris

150

Rödkål, förskuren

1

Lime

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

1

Koriander

50

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

Ingår inte i din leverans

3

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

¼

Salt (steg 2)

1

Olivolja (steg 3)

¼

Salt (steg 4)

½

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)723 kcal
Energi (kJ)3026 kJ
Fett30.2 g
varav mättat3.5 g
Kolhydrater84.3 g
varav socker22.5 g
Protein23.8 g
Salt5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Gör rödkålsslaw
2

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.

Skär lime i klyftor.

Grovhacka koriander.

Blanda rödkål, sesammajonnäs, en skvätt limejuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och hälften av moroten i en medelstor skål. Ställ åt sidan tills servering. 

Stek vegofärs
3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs i 3-4 min, tills lätt brynt.

Rör i resterande morot och stek i 1 min, tills den börjar mjukna.

Tillsätt asiatisk woksås
4

Sänk till medelvärme, och rör i asiatisk woksås, vatten [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en skvätt limejuice i stekpannan. Stek i ytterligare 1-2 min, tills genomvarmt.

Tillsätt koriander
5

Blanda koriander med färdigt ris.

TIPS: Skippa koriander eller använd mindre om du inte tycker det.

Servera
6

Lägg upp korianderris i skålar.

Toppa med vegofärs-wok och rödkålsslaw. 

Servera med resterande limeklyftor.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image