Stilla hungern med dessa smörstekta asiatiska laxkakor, nudlar och grönsaker - vi lovar att dagens rätt har en smakrikedom du sällan stoppat i munnen! Det är vår smaksäkra kock Sara som står bakom detta recept, och här kombinerar hon välbalanserade asiatiska smaker som exempelvis lime, ingefära och chili med färsk koriander och vitlök som tillsammans med lax och majonnäs ger gudomligt goda munsbitar. På bara en halvtimme serverar du middag som upplevs med alla sinnen!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Koriander
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½
Röd chili
1
Morot
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Zucchini
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
200
Nudlar
½
Ingefära
200
Laxfilé
1
Vitlöksklyfta
1
Lime
Koka upp vatten* i en kastrull. Skala och finhacka ingefära [1/2 st, 2 pers] och vitlök. Riv limezest tills du har en generös nypa och dela limen i klyftor. Finhacka koriander (spara några blad till garnering). Dutta laxen torr med hushållspapper, ta bort skinnet och finhacka filéerna - ju mindre bitar desto bättre då fisken lättare binds samman med de övriga ingredienserna. VIKTIGT: 1) Se till att laxen är avfrostad innan tillagning. 2) Skrubba din lime innan du river zesten.
Blanda limezest, koriander, vitlök, ingefära, lax, panko, majonnäs och en skvätt limejuice i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Forma laxkakor genom att pressa fiskfärsen med händerna till ungefär 3-4 cm jämntjocka biffar. Det blir 2 stycken per person. TIPS: Om du gör biffarna för tunna håller de inte ihop.
Tillsätt nudlarna till det kokande vattnet och låt koka i 7-8 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och skölj under kallt vatten.
Smält en klick smör* i en stekpanna på medelvärme. Stek laxkakorna tills de är gyllene, 2-3 min på varje sida. Tillsätt mer smör* när du vänder dem. Lägg dem på en tallrik och täck över med aluminiumfolie. VIKTIGT: Laxkakorna är färdiglagade när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Kärna ur och finhacka chili. Skär morot och zucchini i små bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna och fräs morots- och zucchinibitarna i 1-2 min. Tillsätt nudlarna, krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda runt.
Fördela nudlar, grönsaker och laxkakor mellan era tallrikar och garnera med den resterande koriandern. Strö chili (stark!) och en skvätt sojasås ovanpå. Servera med limeklyftor vid sidan av.