Kvällens kulinariska resa går till Asien! Vi steker rödlök, morot och paprika som vi blandar med vitlök, gröna linser och asiatisk woksås. Vi serverar våra asiatiska linser med fluffigt ingefärsris, svart sesammajonnäs, koriander och cashewnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Ingefära
150
Jasminris
1
Vitlöksklyfta
1
Rödlök
1
Morot
1
Paprika
1
Gröna linser
75
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
50
Svart sesammajonnäs
(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
1
Koriander
20
Cashewnötter
1
Olivolja (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Olivolja (steg 3)
2
Vatten (steg 4)
1
Salt (steg 4)
Skala och riv ingefära. Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme. Stek ingefära i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
Finhacka eller pressa vitlök. Skiva rödlök tunt. Skär paprika i 1/2 cm tunna strimlor. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Skölj linser under kallt vatten.
Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök, morot och paprika i 3-4 min, eller tills mjuka. Tillsätt vitlök och linser och stek i ytterligare 1 min.
Tillsätt asiatisk woksås och vatten* [2 msk | 4 msk]. Rör om tills uppvärmt. Tillsätt salt* [1 tsk | 2 tsk] och en nypa peppar*, och ta av från värme.
Grovhacka koriander. Grovhacka cashewnötter.
Lägg upp ingefärsris i skålar och toppa med linser. Servera med en klick svart sesammajonnäs. Garnera med koriander och cashewnötter.