Asiatiska räktacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiska räktacos

Asiatiska räktacos

med syrlig pico de gallo och bang bang-sås

I kväll går den kulinariska resan till Asien och ni kan se fram emot spännande asiatiska räktacos. Vi fyller våra tortillas med morot, rödkål, räkor och pico de gallo, som är en spansk salsa. Vi toppar härligheterna med koriander och hemmalagad bang bang-sås gjord av sweet chillisås, srirachamajonnäs och limesaft.

Taggar:
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap
Kräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Koriander

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

2 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Lime

1 st

Tomat

1 st

Gurka

150 g

Kungsräkor

(Innehåller Kräftdjur)

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Rödlök

1 st

Morot

40 g

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till salsa

¼ tsk

Salt till räkor

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2982 kJ
Energi (kcal)713 kcal
Fett29.2 g
varav mättat3.6 g
Kolhydrater89.3 g
varav socker24.6 g
Protein21.1 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Förbered frukt & grönt
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Finhacka gurka, tomat och rödlök.

Riv morot (oskalad) grovt.

Plocka korianderblad.

Skär lime i klyftor.

Blanda pico de gallo
2

Blanda tomat, gurka, rödlök, koriander, en generös skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Stek räkor
3

Grovhacka räkor på en separat skärbräda och krydda med salt.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor och Jorden Runt i 2–3 min, eller tills räkor är gyllene och genomstekta.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Värm tortillas
4

Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Blanda bang bang-sås
5

Blanda sweet chilisås, srirachamajonnäs, en skvätt limesaft, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Fyll tortillas med morot, rödkål, pico de gallo och räkor.

Pressa över limesaft och ringla över generöst med bang bang-sås.