Tacos går alltid hem hos både hungriga familjemedlemmar och gäster. Om du har tröttnat på den klassiska varianten med köttfärs och texmexkryddor är det dags att testa denna gröna version med vegofärs och asiatiska smaker. Färsen får smak av sweet chilisås och ingefära och vi serverar den i varma tortillabröd tillsammans med kålrabbisallad, syltad rödlök och hackade jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
½ st
Kålrabbi, vit
150 g
Förskuren spetskål
½ st
Lime
2 st
Morot
½ st
Rödlök
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
40 g
Sweet chilisås
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
¼ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Socker (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor och blanda den med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös skvätt limesaft i en liten skål. Ställ åt sidan.
Skala och tärna kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar.
Blanda kålrabbi, spetskål, asiatisk majonnäs och salt [1/4 tsk | 1 tsk] i en stor skål. Ställ åt sidan.
Riv morot (oskalad) grovt.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs, morot och Ginger Ninja i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Tillsätt sweet chilisås, sojasås, en nypa salt och vatten [1 msk | 2 msk]. Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.
Under tiden, hacka jordnötter grovt.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Fördela kålsallad mellan tortillas och toppa med vegofärs, syltad rödlök och jordnötter.