Asiatiskinspirerade vegofärstacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiskinspirerade vegofärstacos

Asiatiskinspirerade vegofärstacos

med syltad rödlök och jordnötter

Tacos går alltid hem hos både hungriga familjemedlemmar och gäster. Om du har tröttnat på den klassiska varianten med köttfärs och texmexkryddor är det dags att testa denna gröna version med vegofärs och asiatiska smaker. Färsen får smak av sweet chilisås och ingefära och vi serverar den i varma tortillabröd tillsammans med kålrabbisallad, syltad rödlök och hackade jordnötter.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Soja
Senap
Ägg
Sesam
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Kålrabbi, vit

150 g

Förskuren spetskål

½ st

Lime

2 st

Morot

½ st

Rödlök

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

40 g

Sweet chilisås

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Socker (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3690 kJ
Energi (kcal)882 kcal
Fett39 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater96.2 g
varav socker27 g
Protein30.3 g
Salt7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Sylta rödlök
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor och blanda den med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös skvätt limesaft i en liten skål. Ställ åt sidan.

Blanda sallad
2

Skala och tärna kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar.

Blanda kålrabbi, spetskål, asiatisk majonnäs och salt [1/4 tsk | 1 tsk] i en stor skål. Ställ åt sidan.

Riv morot (oskalad) grovt.

Stek vegofärs
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs, morot och Ginger Ninja i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Tillsätt sweet chilisås, sojasås, en nypa salt och vatten [1 msk | 2 msk]. Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.

Hacka jordnötter
4

Under tiden, hacka jordnötter grovt.

Värm tortillas
5

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
6

Fördela kålsallad mellan tortillas och toppa med vegofärs, syltad rödlök och jordnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image