Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Vi bjuder på en perfekt kombination av salt och sött i detta underbara recept på pannkakor. Vi toppar våra frasiga pannkakor med salt bacon, en söt äppelkompott med smör och knapriga, rostade valnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
125 g
Bacon, skivor
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
2 st
Äpple
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
5 dl
Vatten (steg 2)
2 msk
Smör (steg 2)
4 msk
Smör (steg 3)
4 tsk
Socker (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Placera bacon på en plåt med bakplåtspapper och ugnsstek i 13–15 min, eller tills gyllene och krispigt.
Vispa ihop vatten [5 dl] och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.
Smält smör [2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.
Portionera smet till pannkakor på 8–10 cm i pannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resten av smeten i omgångar.
TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid
100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.
Under tiden, halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Grovhacka valnötter.
Hetta upp en medelstor kastrull på medelhög värme. Rosta valnötter i 2–3 min, eller tills gyllene och väldoftande. Lägg över i en liten skål.
Smält smör [4 msk] i samma kastrull på medelvärme. Tillsätt äpple, socker [4 tsk] och salt [1/4 tsk]. Sjud i 3–4 min, tills äpple börjar mjukna. Sänk till låg värme och håll varmt tills servering.
Lägg upp pannkakor på tallrikar och toppa med bacon och äppelkompott.
Strö över valnötter.