Bakad potatis med pulled pork
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakad potatis med pulled pork

Bakad potatis med pulled pork

med saftig äppelsallad och yoghurt

Dagens rätt är nästan lite retro, men vi har uppdaterat den med moderna tillbehör. Vad sägs om klassikern bakad potatis, som toppas med pulled pork med smak av rökt paprika och vår egen kryddblandning, Panamat? Till det serverar vi en klick svalkande yoghurt och en krispig sallad med äpple, rädisor och kål.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Pulled pork

1 st

Lök

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

150 g

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

75 g

Rädisor

1 st

Äpple

500 g

Bakpotatis

4 g

Panamat

2 g

Rökt paprikapulver

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2704 kJ
Energi (kcal)646 kcal
Fett27.1 g
varav mättat9.9 g
Kolhydrater65.1 g
varav socker18.8 g
Protein36.9 g
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i halvor, pricka dem med en gaffel och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar och placera med skärsidan nedåt.

Rosta i 30–40 min, tills gyllene och mjuka. 

Stek lök
2

Under tiden, skär lök i 1 cm tjocka klyftor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Stek lök i 1–2 min, eller tills den mjuknar något.

Laga pulled pork
3

Sänk till medelvärme och tillsätt kött (inklusive lag från förpackningen), Panamat, rökt paprikapulver [1/2 påse, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] till kastrullen.

Sjud under lock i 10–12 min.

Använd 2 gafflar för att riva tills i köttet är helt strimlat.

Förbered råvaror
4

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skär rädisor i tunna skivor.

Blanda äppelsallad
5

Blanda kålmix och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål och massera i 30 sek.

Blanda i äpple, rädisor och en nypa salt.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp bakad potatis med skärsidan uppåt på tallrikar.

Toppa med pulled pork och ringla över yoghurt.

Servera med äppelsallad.