Dagens rätt är nästan lite retro, men vi har uppdaterat den med moderna tillbehör. Vad sägs om klassikern bakad potatis, som toppas med pulled pork med smak av rökt paprika och vår egen kryddblandning, Panamat? Till det serverar vi en klick svalkande yoghurt och en krispig sallad med äpple, rädisor och kål.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Pulled pork
1 st
Lök
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
150 g
Kålmix
(Kan innehålla Selleri)
75 g
Rädisor
1 st
Äpple
500 g
Bakpotatis
4 g
Panamat
2 g
Rökt paprikapulver
½ msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i halvor, pricka dem med en gaffel och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar och placera med skärsidan nedåt.
Rosta i 30–40 min, tills gyllene och mjuka.
Under tiden, skär lök i 1 cm tjocka klyftor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Stek lök i 1–2 min, eller tills den mjuknar något.
Sänk till medelvärme och tillsätt kött (inklusive lag från förpackningen), Panamat, rökt paprikapulver [1/2 påse, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] till kastrullen.
Sjud under lock i 10–12 min.
Använd 2 gafflar för att riva tills i köttet är helt strimlat.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skär rädisor i tunna skivor.
Blanda kålmix och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål och massera i 30 sek.
Blanda i äpple, rädisor och en nypa salt.
Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp bakad potatis med skärsidan uppåt på tallrikar.
Toppa med pulled pork och ringla över yoghurt.
Servera med äppelsallad.