Bakad potatis brukar uppskattas av både stora och små familjemedlemmar och kan varieras i all oändlighet, beroende på vilken fyllning du väljer. I kväll bjuder vi på en grön variant med vegansk kebab som vi steker med lök och vår egen kryddblandning Panamat. Medan potatisen bakas i ugnen blandar vi även en härlig kålsallad med äpple och morot och en ranchdressing med yoghurt, majonnäs vitlök och gräslök som vi toppar den färdiga rätten med.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Bakpotatis
1 st
Morot
½ st
Vitlöksklyfta
150 g
Kålmix
1 st
Äpple
1 st
Lök
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
4 g
Panamat
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 portionspåse
Gräslök
½ tsk
Salt (steg 2)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera bakpotatis (oskalad) och stick hål runt om med en gaffel.
Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar och lägg med skärsidan ner.
Rosta i 30–40 min, eller tills mjuka.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Riv morot (oskalad) grovt.
Blanda kålmix, morot, äpple och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Finhacka gräslök.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].
Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Stek lök, vego-kebab, Panamat, en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynt.
Blanda yoghurt, majonnäs, vitlök, gräslök, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp bakad potatis med skärsidan upp på tallrikar.
Toppa med vego-kebab, lök och dressing.
Servera med kålsallad.