Bakad potatis brukar uppskattas av både stora och små familjemedlemmar och kan varieras i all oändlighet, beroende på vilken fyllning du väljer. I kväll bjuder vi på en grön variant med vegostrimlor som vi steker med lök och vår egen kryddblandning Panamat. Medan potatisen bakas i ugnen blandar vi även en härlig kålsallad med äpple och morot och en ranchdressing med yoghurt, majonnäs vitlök och gräslök som vi toppar den färdiga rätten med.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
4 g
Panamat
150 g
Kålmix
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½ st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Gräslök
1 st
Lök
1 st
Morot
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
1 st
Äpple
500 g
Potatis
½ tsk
Salt till potatis
½ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera bakpotatis (oskalad) och stick hål över den med en gaffel.
Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar och lägg med skärsidan ner.
Rosta i 30–40 min, eller tills mjuka.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Riv morot (oskalad) grovt.
Blanda kålmix, morot, äpple och salt i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Finhacka gräslök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Stek lök, vegansk kebab, Panamat och en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynt.
Blanda yoghurt, majonnäs, vitlök, gräslök och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp potatis med skärsidan upp på tallrikar.
Toppa med vegansk kebab, lök och dressing.
Servera med kålsallad.