.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Purjolök
225
Blomkål
500
Potatis
20
Tranbär
Korv
25
Balsamvinäger
1
Bladpersilja
1
Rödlök
2.67
Smör
1
Vatten
Koka upp vatten* i en stor kastrull. Skala potatis och skär den i 2 cm stora bitar. Dela blomkål [1/2 st, 2 pers] i mindre buketter. Tillsätt potatis och blomkål i kastrullen och koka i 10-15 min tills de blivit mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka grönsakerna i kastrullen. Lägg på ett lock så de håller värmen.
Ansa och finhacka purjo [1/2 st, 2 pers]. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme och fräs purjolök i 5-6 min tills den mjuknat. Ta stekpannan från värmen och ställ åt sidan. Lägg purjolök i en skål.
Grovhacka persilja. Finhacka rödlök. Ta fram en ny stekpanna och hetta upp en skvätt olja* på medelvärme. Stek rödlök och tranbär i 1-2 min. Häll i balsamvinäger och rör om i 30 s. Tillsätt hälften av smöret* och strö över hälften av persiljan. Låt smöret smälta och tillsätt därefter vatten* [1 dl | 2 dl]. Låt såsen sjuda i 2-3 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Hetta upp en skvätt olja* på medelvärme i stekpannan du använde till purjolöken. Stek korven [1/2 paket, 2 pers] jämnt på alla sidor i ca 8 min. VIKTIGT: Korvarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Tillsätt resten av smöret* samt purjo till potatisen och blomkålen och krydda med salt* och peppar*. Mixa grönsakerna till ett slätt mos med en elvisp. Lägg på ett lock så moset håller värmen. TIPS: 1)Tillsätt en skvätt mjölk om du vill ha ett krämigare mos. 2) Det går också bra att mosa med en gaffel eller stavmixer.
Fördela moset och korvarna mellan era tallrikar och toppa med tranbärssås. Garnera med resterande persilja.