Har du barn som älskar nuggets och köttbullar? Då frestar vi med en maträtt i samma stil, nämligen fantastiskt krispiga bbq-fritters, som kommer att bli hela familjens nya favorit! Vi serveras de läckra fritters med rostad potatis och en krispig coleslaw med kål, morot, lök, lime och gräddfil.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
4
Panamat
1
Kidneybönor
½
Majs
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
½
Lök
150
Förskuren spetskål
1
Morot
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½
Lime
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½
Bladpersilja
3
Vetemjöl (steg 2)
1
Ägg (steg 2)
½
Salt (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda potatis med lite olivolja, Panamat, salt och peppar. Sprid ut och rosta tills gyllene, 20-25 min. TIPS: Skär potatis i rätt storlek så den blir färdig i tid.
Finhacka lök [1/2 st, 2P]. Häll av kidneybönor och majs [½ burk, 2P]. Finhacka persilja [1/2 påse, 2P]. Mosa kidneybönor, tillsätt sedan majs, hälften av löken, grönsaksbuljong, Ay Cajun-ba, persilja, riven ost, ägg [1 st | 2 st] och vetemjöl [3 msk | 6 msk]. Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Med en sked, lägg i tillräckligt med smet i klickar så att det blir 2 fritters per person. Platta till dem med en stekspade och stek i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. Fortsätt med resten av smeten. TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.
Medan du steker fritters, skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Riv morot (oskalad). Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], aioli, och limejuice (använd alla klyftor) i en stor skål. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt spetskål, morot och resterande lök till dressingen, och blanda väl.
Servera fritters, rostad potatis och coleslaw på tallrikar. Ringla över BBQ-sås.