topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-glaserad korv

BBQ-glaserad korv

med persiljepotatis och kålsallad

Korv är ett säkert kort som brukar gå hem hos både stora och små, och den här rätten är inget undantag. Men i kväll tar vi vår korv till nästa nivå med en härlig BBQ-glasering med karamelliserad rödlök och serverar den med kokt potatis som smaksätts med persilja och majonnäs. Vi serverar också en smarrig kålsallad med äpple och citron som grönt tillbehör.

Taggar:
Glutenfri
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

320 g

Korv

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

150 g

Kålmix

½ st

Äpple

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Citron

400 g

Småpotatis

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Vatten* (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3968 kJ
Energi (kcal)948 kcal
Fett66.2 g
varav mättat18.1 g
Kolhydrater58.4 g
varav socker22.8 g
Protein21.2 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar.

Sätt åt sidan under lock.

Karamellisera rödlök
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.

Tillsätt vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt och stek i ytterligare 3–5 min, tills karamelliserad.

Lägg över i en skål och ställ åt sidan.

Blanda sallad
3

Halvera, kärna ur och skär äpple [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], citronsaft [1 msk | 2 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Vänd ner äpple och kålmix i skålen och ställ åt sidan.

Stek korv
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek korv i 4–6 min, eller tills genomstekt.

Tillsätt BBQ-sås och karamelliserad lök, rör om och stek i 1–2 min, tills genomvarmt.

Tillsätt persilja
5

Under tiden, finhacka persilja.

Blanda persilja, majonnäs och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] med kokt potatis precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp potatis, sallad och korv på tallrikar.

Toppa korv med resterande BBQ-sås.