BBQ-glaserad korv
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-glaserad korv

BBQ-glaserad korv

med persiljepotatis och kålsallad

Korv är ett säkert kort som brukar gå hem hos både stora och små, och den här rätten är inget undantag. Men i kväll tar vi vår korv till nästa nivå med en härlig BBQ-glasering med karamelliserad rödlök och serverar den med kokt potatis som smaksätts med persilja och majonnäs. Vi serverar också en smarrig kålsallad med äpple och citron som grönt tillbehör.

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

150 g

Kålmix

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

400 g

Småpotatis

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

320 g

Korv

1 st

Lök

½ st

Äpple

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

½ msk

Olja till karamelliserad lök

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

1 msk

Olja till sallad

½ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Socker till sallad

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4012 kJ
Energi (kcal)959 kcal
Fett66 g
varav mättat18.2 g
Kolhydrater63 g
varav socker23.2 g
Protein21.5 g
Salt6.3 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med salt och en nypa peppar.

Sätt åt sidan under lock.

Karamellisera lök
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.

Tillsätt vatten, socker och en nypa salt och stek i ytterligare 3–5 min, tills karamelliserad.

Lägg över i en skål och ställ åt sidan.

Blanda sallad
3

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Halvera citron.

Blanda olivolja, citronsaft, salt och socker i en stor skål.

Vänd ner äpple och kålmix i skålen och ställ åt sidan.

Stek korv
4

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek korv i 4–6 min, eller tills genomstekt.

Tillsätt BBQ-sås och karamelliserad lök, rör om och stek i 1–2 min, tills genomvarmt.

Tillsätt persilja
5

Under tiden, finhacka persilja.

Blanda persilja, majonnäs och salt med kokt potatis precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp potatis, sallad och korv på tallrikar.

Toppa korv med resterande BBQ-sås.