Kyckling går snabbt och enkelt att laga, och brukar gillas av hela familjen. Dessutom går den att variera med en mängd olika smaksättningar. I kväll steker vi kycklingfilé och glaserar den i en smakrik BBQ-sås. Vi kokar också potatis som vi vänder med färsk persilja och majonnäs för extra smak, och serverar vår middag med en citrondoftande äppelsallad med kålmix.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
½ st
Citron
500 g
Potatis
150 g
Kålmix
1 portionspåse
Bladpersilja
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Äpple
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Socker (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Smör (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och ställ kastrullen åt sidan under lock.
Krydda kyckling med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Medan kyckling och potatis tillagas, förbered sallad.
Halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Vispa ihop olivolja [1 msk | 2 msk], citronsaft [1 msk | 2 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Vänd ner kålmix och äpple i skålen och ställ åt sidan.
Smält smör [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelvärme.
Rör ner BBQ-sås och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 2–3 min, tills genomvarmt.
Tillsätt kyckling till pannan och vänd tills täckt av BBQ-sås.
Finhacka persilja.
Vänd potatis med persilja och majonnäs precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp sallad, potatis och kyckling på tallrikar.
Toppa kyckling med BBQ-sås.