BBQ-glaserad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-glaserad kyckling

BBQ-glaserad kyckling

med persiljepotatis och äppelsallad

Kyckling går snabbt och enkelt att laga, och brukar gillas av hela familjen. Dessutom går den att variera med en mängd olika smaksättningar. I kväll steker vi kycklingfilé och glaserar den i en smakrik BBQ-sås. Vi kokar också potatis som vi vänder med färsk persilja och majonnäs för extra smak, och serverar vår middag med en citrondoftande äppelsallad med kålmix.

Taggar:
Glutenfri
Barnvänlig
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

150 g

Kålmix

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

500 g

Potatis

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

1 st

Äpple

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Socker till sallad

1 msk

Smör till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3347 kJ
Energi (kcal)800 kcal
Fett39.1 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater73.1 g
varav socker24.5 g
Protein39.6 g
Salt4.4 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och ställ kastrullen åt sidan under lock.

Stek kyckling
2

Krydda kyckling med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda äppelsallad
3

Medan kyckling och potatis tillagas, förbered sallad.

Halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Halvera citron.

Vispa ihop olivolja, citronsaft, socker och salt i en stor skål.

Vänd ner kålmix och äpple i skålen och ställ åt sidan.

Laga BBQ-sås
4

Smält smör i samma stekpanna på medelvärme.

Rör ner BBQ-sås och vatten. Sjud i 2–3 min, tills genomvarmt.

Tillsätt kyckling till pannan och vänd tills täckt av BBQ-sås.

Tillsätt persilja
5

Finhacka persilja.

Vänd potatis med persilja och majonnäs precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp sallad, potatis och kyckling på tallrikar.

Toppa kyckling med BBQ-sås.