Denna supersnabba fiskrätt är perfekt när du inte har så mycket tid att laga mat, men ändå vill njuta av en riktigt god måltid. Vi kombinerar BBQ-kryddad sej med kokt potatis och en enkel sallad med rucola och äpple och serverar den med en krämig gräslökssås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
1 st
Citron
1 st
Småpotatis, förkokt
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
5 g
BBQ-kryddmix
(Innehåller Ägg Kan innehålla Ägg)
1 st
Vitlöksklyfta
40 g
Rucola
1 st
Äpple
1 portionspåse
Gräslök
¼ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Smör till potatis
¼ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka potatis i 3–5 min, eller tills genomvarm.
Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Sätt åt sidan under lock.
Under tiden, halvera citron. Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skölj rucola. Finhacka vitlök och gräslök.
Blanda gräslök, gräddfil, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och BBQ-kryddmix.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Vänd potatis med smör, salt och vitlök precis innan servering.
Blanda rucola, en skvätt citronsaft, äpple, salt och olivolja i en stor skål.
Lägg upp fisk, sallad och potatis på tallrikar.
Servera med en klick gräslökssås.