Lättlagad BBQ-kryddad sej
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lättlagad BBQ-kryddad sej

Lättlagad BBQ-kryddad sej

med gräslökssås och vitlökspotatis

Denna supersnabba fiskrätt är perfekt när du inte har så mycket tid att laga mat, men ändå vill njuta av en riktigt god måltid. Vi kombinerar BBQ-kryddad sej med kokt potatis och en enkel sallad med rucola och äpple och serverar den med en krämig gräslökssås.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Laga mig först
Allergener:
Fisk
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

1 st

Citron

1 st

Småpotatis, förkokt

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

5 g

BBQ-kryddmix

(Innehåller Ägg Kan innehålla Ägg)

1 st

Vitlöksklyfta

40 g

Rucola

1 st

Äpple

1 portionspåse

Gräslök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Smör till potatis

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2109 kJ
Energi (kcal)504 kcal
Fett15.9 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater58 g
varav socker11.9 g
Protein27.8 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Koka potatis i 3–5 min, eller tills genomvarm.

Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Sätt åt sidan under lock.

Under tiden, halvera citron. Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skölj rucola. Finhacka vitlök och gräslök.

Blanda gräslök, gräddfil, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Stek fisk
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och BBQ-kryddmix.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda sallad
3

Vänd potatis med smör, salt och vitlök precis innan servering.

Blanda rucola, en skvätt citronsaft, äpple, salt och olivolja i en stor skål.

Servera
4

Lägg upp fisk, sallad och potatis på tallrikar.

Servera med en klick gräslökssås.