I detta recept slår vi ett slag för enkla råvaror och stora smaker i en kombination som lockar både barn och vuxna att skrapa tallriken ren - det vill säga om man gillar frukt i maten. Både BBQ-marinerad kyckling, aioli och bulgursallad med saftiga apelsinbitar, dill och färska grönsaker klingar sommar och de härliga färgerna lyser upp på tallriken. Oavsett väder utanför är det en uppfriskande rätt som lyfter humöret!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Tomat
Gurka
300
Kycklingbröstfilé
1
Gräslök
4
Kycklingbuljong
120
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
1
Gurka, piccolo
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Apelsin
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Rödlök
3
Vatten
Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull. Tillsätt bulgur och buljong och låt sjuda i 2-3 min. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 12-15 min tills vattnet har absorberats.
Skiva rödlök tunt. Lägg en hand ovanpå en kycklingfilé och skär försiktigt rakt igenom horisontellt så du får två jämnstora filéer. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 3-4 min tills den blivit mjuk. Lägg den i en skål och ställ åt sidan.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Tillsätt kycklingen och hälften av BBQ-såsen. Stek i 3-4 min på varje sida tills den är helt genomstekt. Fortsätt med återstående kycklingfiléer. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Finhacka tomat och gurka. Finhacka gräslök. Skär av ändarna på apelsinen och skala den sedan med en vass kniv. Halvera apelsinen på längden och skär den i 1 cm stora bitar.
Blanda bulgur, tomat, gurka, gräslök och apelsin i en salladsskål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. När all kyckling är genomstekt, häll resterande BBQ-sås över kycklingen och värm upp i 1 min.
Fördela apelsinbulgur, bbq-marinerad kyckling och stekt lök mellan era tallrikar. Servera med aioli vid sidan av, och middagen är klar.