BBQ-kryddade blandfärstacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-kryddade blandfärstacos

BBQ-kryddade blandfärstacos

med majs-coleslaw och syltad rödlök

Tacos brukar gå hem hos hela familjen, och passar lika bra om ni vill lyxa till det en vardagskväll eller laga en enkel fredagsmiddag efter en lång vecka. Bäst av allt är att de går att variera i all oändlighet med olika smaksättningar och ingredienser! I kväll bygger vi våra tacos med mjuka tortillas, cajunkryddad blandfärs, het BBQ-sås, coleslaw med aioli, majs och lime och syltad rödlök.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Senap
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

1 st

Lime

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

1 burk

Majs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

150 g

Förskuren spetskål

2.5 g

Tex-Mex

20 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Rödlök

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till sallad

2 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3810 kJ
Energi (kcal)911 kcal
Fett42 g
varav mättat13.8 g
Kolhydrater93.4 g
varav socker23.1 g
Protein35.3 g
Salt5 g

Instruktioner

Sylta lök
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Finhacka lök.

Skär lime i klyftor.

Blanda lök, limesaft, socker och salt i en medelstor skål och ställ åt sidan tills servering.

Förbered grönsaker
2

Riv morot (oskalad) grovt.

Häll av majs.

Stek färs
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek färs och Ay Cajun-ba i 4–5 min, eller tills brynt.

Tillsätt morot och salt och stek i ytterligare 1 min.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm tortillas
4

Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Blanda coleslaw
5

Blanda aioli och limesaft från resterande kyftor i en medelstor skål.Tillsätt kål, majs och salt och vänd runt.

Blanda BBQ-sås, Tex-Mex och vatten i en liten skål.

Servera
6

Fyll tortillas med cajunkryddad färs och ringla över BBQ-sås.

Toppa med coleslaw och syltad rödlök.