Är ni en familj som älskar hamburgare, och äter det ofta så kanske det är på tiden att prova något nytt. Vad sägs om burgare med pulled chicken? Alltså kyckling som först grillas och sen strimlas. Vi toppar kycklingen med färgstark coleslaw med morot och rödkål och serverar med cajunkryddad potatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
2
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
300
Potatis
75
Rödkål, förskuren
1
Morot
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
¼
Salt (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär potatis (oskalad) i 2 cm klyftor och placera på en sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Krydda kyckling på båda sidor med en nypa salt, och placera på andra sidan av plåten.
Rosta i ugnen i 18-20 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
TIPS: Använd 2 plåtar för 4P.
Under tiden, riv morot (oskalad).
Blanda morot, rödkål, majonnäs och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en medelstor skål.
När kycklingen är färdig och det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, ta ut kyckling och lägg över till en medelstor skål.
Dela briochebröd på mitten, placera dem på plåten med potatis och värm dem i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma.
Riv kyckling i strimlor med två gafflar i skålen. Rör i BBQ-sås.
Fyll briochebröd med kyckling och coleslaw.
Servera med cajunkryddad potatis och resterande coleslaw.